Перлен прах

                       Kакво представлява перленият прах и за какво се използва

 
             Днес  чистият перлен прах се получава от стрити култивирани перли,  но векове преди да бъде открит методът за култивацията им, перленият прах е бил добиван от намерените в морските бисерни миди перлички. От незапомнени времена и до днес той се използва в традиционната източна медицина като противовъзпалително средство, за прочистване на тялото от токсини, за подобряване състоянието на нервната система , за намаляване на кръвното налягане, при лечение на епилепсия и безсъние. Китайските медици използват перления прах и при хирургически операции за по-бързо заздравяване на раните. Прахът  притежава антисептични свойства и абсорбира излишната влага в зоната, като по този начин свежда до минимум риска от постоперативна инфекция. В същото време благоприятства регенерацията на тъканите.
   Според  древни писмени източници още преди 4000 години е било открито и изключително благотворното въздействие на перления прах върху човешката кожа. Това го превръща в една от най-ревностно пазените тайни на източните владетели. Едва през миналия век група учени се заемат да изследват състава му. И откриват изключителна композиция от натурални вещества и минерали, базирана на аминокиселинна основа и близка до структурата на човешката кожа. Оказва се, че съдържа над 12 минерала и около 18 аминокиселини, 10 от които имат лечебни свойства и участват в процеса на клетъчното хранене. Съдържа също йод, калций и витамини.
    Перленият прах стимулира естествения метаболизъм и регенерация на човешките клетки,  подобрява циркулацията на кръвта, регулира пигментацията и  повишава еластичността на кожата, заздравява я и я заглажда. Успешно премахва всякакъв вид петна, свива порите и елиминира акнето, лекува рани и белези от изгаряне. Днес все по-широко се използва в козметиката .
Вие сте тук:Начало Зелена алтернатива Перлен прах